technische ondersteuning studio
technische ondersteuning studio

Goede, werkende techniek bij uw livestream event

Wat een ingewikkeld gedoe! Of... niet?

Bij een livestream event komt nogal wat kijken. Ook aan de technische kant is zeer specialistische kennis en ervaring nodig om een online evenement tot een succes te maken. Gelukkig hoeft u zich daar geen zorgen om te maken bij Livestream Studio Utrecht, daar zijn wij voor!
U geeft in een voorgesprek uw wensen door, en wij zorgen voor de technische invulling. Zo gemakkelijk is het!

Audio

Zowel voor de kijkers als in de studio moet het geluid natuurlijk uitstekend te horen zijn. Afhankelijk van de studio indeling maken we gebruik van gevoelige microfoons, draadloze headsets en/of revers-microfoons. Uiteraard zorgen we ook voor een verbinding vanaf uw laptop voor eventuele filmpjes met geluid. Alle audiosignalen worden verwerkt in een digitale mengtafel (door onze technicus bediend) en naar de stream gestuurd. Een deel van deze mix en eventuele online sprekers worden ook via een hoge kwaliteits speakersysteem in de studio weergegeven.

Ook heel belangrijk, bij veel streaming uitzendingen loopt het geluid niet ‘gelijk’ met het beeld en dat is ontzettend irritant om naar te kijken. Daarnaast ziet dit er ontzettend amateuristisch uit en dat wilt u toch niet? Bij Streaming Studio Utrecht besteden we hier wel veel aandacht aan en loopt alles perfect synchroon!

audio livestream
studio camera livestream

Video

Veel studio’s maken gebruik van zg PTZ camera’s. Omdat wij vinden dat de beeldkwaliteit uitzendwaardig moet zijn maken wij gebruik van professionele 4K camera’s die ook gebruikt worden voor televisieopnames en reportage werk. Omdat deze camera’s vanuit de regie op afstand bediend worden zijn geen camera mensen nodig. Dit scheelt enorm in de prijs!
In de meeste gevallen maken we gebruik van een 3 camera opstelling, maar meer camera’s behoren ook tot de mogelijkheden. De beelden van de camera’s komen binnen in onze regie unit waar we ook presentaties en andere beelden van laptops kunnen bijvoegen. (maximaal 8 bronnen)

De beelden gaan uiteraard naar de livestream, maar een deel van de beelden (zoals bijvoorbeeld online deelnemers of de presentatie) zijn ook in de studio te zien op grote beeldschermen die daar geplaatst zijn. De beeldscherm-indeling vindt plaats in overleg met de opdrachtgever. Er zijn 5 beeldschermen beschikbaar van 50 en 60 inch.

Streaming platform / internet

Voor de livestreams maken we gebruik van ons eigen videokanaal waar we geen limiet hebben mbt het aantal kijkers. Daarnaast hebben we op dit kanaal de beschikking over een chatfunctie en een pollfunctie. Dit videokanaal kunnen we integreren op ons streamingplatform die we helemaal kunnen inrichten in de huisstijl of wensen van de opdrachtgever.

Moet er interactie zijn dmv beeld en geluid met de online kijkers? De studiobeelden kunnen ook via Teams of Zoom (of een ander platform) worden weergegeven. Zoom heeft hierbij onze voorkeur omdat hier de mogelijkheden veel uitgebreider zijn, en de kwaliteit hoger. Daarnaast is Zoom voor iedereen werkbaar en dat is met Teams nog weleens anders...
De moderator kan mensen ‘naar voren halen’ in de uitzending.

videomixer streaming studio
regie unit livestream

Technische ondersteuning / bediening

In de basis vindt de bediening plaats door twee gedreven ervaren technici. Zij zorgen voor de camera-regie en geluidsverzorging. Door onze uitgekiende techniek en goede voorbereiding kunnen deze twee technici uw hele online sessie verzorgen. En dat scheelt geld!!

Optioneel: Indien gewenst/nodig kunnen we ook voor één of meerdere moderators zorgen bij een interactieve sessie. En om alles op de studiovloer in goede banen te leiden kunnen we u in contact brengen met een goede presentator/dagvoorzitter.